Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko Matfestival i Stockholm

Den 14-18 september går Eko Matfestivalen av stapeln på söder i Stockholm. Platsen är Hornstulls strand och sträcker sig längs strandpromenaden. Man kommer hålla öppet 11-17 men i Öltälten kan man njuta av ekologiskt öl och vin till klockan 23. Initiativtagare är John Higson, som även startade upp Bondens marknad. Tanken är att storstadskonsumenterna skall få möjlighet att träffa lokala producenter. Temat är ekologisk och närproducerad mat. Det finns även en inomhusmarknad med ekologisk hälsa, färg och textil. Man kan följa med på en matkaravan eller tala i Eaters Corner. Fram till dagsläget har ett 60-tal producenter anmält sig och det finns fortfarande möjlighet fram till 31:e augusti att anmäla sig. –Antalet besökare baror naturligtvis på vädret, men ”Brittsommar” är beställd. Här passerar ett stort flöde av människor så 50-60 000 personer vore rimligt om vädret håller sig, berättar Projektledare Ingrid Persson. Hon säger vidare att det varit svårt att få tag på producenter med ekologisk svensk frukt, särskilt äpplen. Intresserade producenter kan höra av sig till Ingrid Persson på telefon 08-720 76 33.

2005-08-23