Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nytt stall för eko-grisar på Ebbetorp

På gården Ebbetorp i Mofalla mellan Skövde och Hjo har man nyligen satsat på en nybyggnation av ett grisstall med 400 slaktsvinsplatser för eko-grisar. Totalt har man nu 720 slaktsvinsplatser för KRAV-grisarna. Den beräknade årsproduktionen av eko-grisar är 2000 st om året och gårdens ekologiska del omsätter ca 2 miljoner kr årligen. Man har fortfarande en konventionell grisproduktion om 400 slaktsvinsplatser men den konventionella delen är under avveckling. –Att vi valt att gå över till ekologisk produktion var i första hand en ekonomisk fråga, vi tjänar helt enkelt mer på KRAV-grisarna än på de konventionella, dessutom lämpar sig gården bra för den typen av produktion, säger Jens Dahlgren som driver gården tillsammans med Kerstin Fransson.

2005-08-16