Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Vision om eko-kedja för Ekovaruhuset

På Österlånggatan i Gamla Stan i Stockholm finns sedan ett år tillbaka den ekologiska butiken Ekovaruhuset. På 105 kvadratmeter saluför man till största delen designade och moderiktiga kläder, men även kaffe, the, choklad och skönhetsprodukter. Alla varor är ekologiska. Butiksinnehavaren Johanna Hofring har efter öppnandet nya visioner om sin affärsidé. –Vi har fått ett fantastiskt mottagande! Det har fått mig att börja fundera på en franchise-verksamhet. Jag tänker mig att Ekovaruhuset skall finnas i ett flertal svensk städer så småningom. Jag har redan en person som är intresserad av att starta upp i Malmö. Ekovaruhuset kommer under 2005 att dubblera sin omsättning till drygt en miljon kr.

2006-06-08