Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Vegebom räddar ömma eko-juver

Som ekologisk mjölkproducent är behandlingsmöjligheterna starkt begränsade vid juverinflammation. Ett av få preparat som är KRAV-godkända är den ekologiska salvan Vegebom. –En skola med ekologisk mjölkbesättning hörde av sig och berättade att de undvikit juverinflammation på sin besättning om 40 mjölkkor under 2 års tid, de ansåg att det var tack vara deras användning av Vegebom. Salvan som är svamp- och bakteriedödande är användbar till mycket, något som många hästägare upptäckt. Vi ökade vår omsättning 2005 mellan 15 och 20 procent, hästägarna står för nästan hela ökningen. Försäljningen av salvan omsätter i år ca 0,5 miljoner kr. berättar Finn P Möller som är generalagent för den franska salvan i Sverige. För mer info: www.vegebom.se

2006-05-24