Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekovaruhuset dubblerar omsättningen

Nyöppnade butiken Ekovaruhuset på Österlånggatan, Gamla Stan i Stockholm har nu varit i gång i ungefär ett år. Butiksinnehavaren Johanna Hofring visste inte vad som skulle vänta henne när portarna slogs upp till den 105 m2 stora butiken. –Det har gått jättebra och vi har fått en oerhörd respons från våra kunder. Från början hade vi mest kläder men utvecklingen har gått mot te, kaffe, choklad och skönhetsprodukter eftersom jag märkte att efterfrågan fanns, berättar Johanna Hofring. Hon har ett förflutet som designer ibland annat New York och bestämde sig för att börja göra ekologiska kläder av designat, moderiktigt snitt. –Tillgången var i princip obefintlig på den typen av produkter. Jag hade svårt att hitta tyger, när jag väl hade sytt upp kläderna fanns det ingen stans att sälja dem, därför föddes tanken på en egen butik. Omsättningen förra året låg runt 0,5 miljoner. I år beräknas den hamna mellan 1 till 1,5 miljoner.

2005-12-14