Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.
Frebaco KRAV-märker produkter Frebaco Kvarn väljer att KRAV-märka 4 av sina produkter: matvete, mathavre, kvarngryn och matdurum. – Vi valde att KRAV-certifiera dessa produkter eftersom KRAV går något längre än ekologiskt. Det stärker förstås argumenten att köpa våra matgryn, säger Martin Pardell, senior KAM & Brand manager på Frebaco Kvarn. Frebaco Kvarn ligger i västgötska Lidköping, där företaget drivits sedan 1979. En stor vikt har alltid lagts på att leverera produkter av hög kvalité och göra detta med en så liten miljöpåverkan som möjligt. Läs mer » fredag 24 juli 2020
 
Demo på Slätte gård Den 16 juni genomfördes ”Slätte Ekodag” i ett mindre format för att klara de regler som är uppsatta på grund av corona-pandemin. Totalt visades det upp fem stationer i fält för en förmiddagsgrupp personer och en eftermiddagsgrupp. För er som inte fick möjlighet att delta så finns det här möjlighet att kunna titta lite av det som visades upp på stationerna. Läs mer » torsdag 18 juni 2020
 
Endast bokade besök till Slätte gård 2 mindre visningar av demostrationsodlingarna på Slätte gård kommer att genomföras den 16 juni. Ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Dessa båda visningar är fullbokade och vi har dessvärre inte möjlighet att ta emot några fler och oanmälda besök på Slätte gård denna dag. Läs mer » måndag 15 juni 2020
 
Danska ekoarealen ökar 2019 Den ekologiska odlade arealen fortsätter att öka i Danmark. Under 2019 ökade de danska lantbrukarna sin ekologiska areal med 7,9 procent, en ökning med drygt 22 000 hektar. Läs mer » måndag 01 juni 2020
 
Slätte Ekodag 2020 inställt - men 2021 då kör vi igen! Nu är det snart sommar och då brukar Slätte gård genomföra Slätte Ekodag tillsammans med Ekoweb precis innan Midsommar. I år var över 45 företag och ett tiotal föreläsare bokade. Det starkaste startfältet hittills. Tyvärr kan vi inte genomföra dagen enligt planerad modell med utställare, föreläsare och besökare på grund av Corona-pandemin och de regler som gäller med högst 50 deltagare. Därför har vi beslutat att ställa in Slätte Ekodag 2020 i den formen. Ledsamt och tråkigt men bara att acceptera. Läs mer » måndag 25 maj 2020
 
En ny webbplattform för våra svenska hotade arter I samband med den biologiska mångfaldens dag den 22 maj publiceras nu en helt ny webbplattform (RäddaEnArt) där enskilda personer, organisationer och företag kan hitta arter att stödja. Aldrig tidigare har det varit möjligt att hitta alla bevarandeprojekt på ett och samma ställe. Du kan söka fram den art/projekt du vill stödja via art, organisation eller via landskapsdjur. Ni hittar redan nu plattformen på www.raddaenart.se. Läs mer » fredag 22 maj 2020
 
Arla i Danmark lanserar tre nya eko-havredrycker Konkurrensen hårdnar nu i dagligvaruhandelns kyldiskar. I Danmark har det under de senaste månaderna lanserats flera nya produkter inom växtbaserade drycker. Först ut var Thise Mejerie med sin ekologiska havredryck och nu följer Arla efter och lanserar tre olika smakvarianter på havredryck. De kommer att säljas under det nya varumärket Jörd Läs mer » torsdag 21 maj 2020
 
CrimperRoller – ny maskin från Lyckegård CrimperRoller är en ny maskin avsedd att rulla ned och bryta en mellangröda och därmed skapa bra förhållanden för direktsådd. Systemet har tidigare främst använts i USA och då är det i råg som ”rullats ned” och därefter har man direktsått majs. Nu kommer maskinen att säljas och visas upp av Lykegård i Sverige. Läs mer » onsdag 20 maj 2020
 
Ekologiska foderförsäljningen ökar vid Svenska Foder Foderförsäljningen rullar på bra för Svenska Foder och volymen ökar stadigt inom alla segment. Men det saknas ekologisk proteingröda, soja, som har en unik proteinsammasättning och som är en mycket viktig komponent i värpfoder. Läs mer » tisdag 19 maj 2020
 
Borga lanserar ett miljövänligt färgsystem med bättre korrosionsmotstånd och utökad garanti Borgas nya polyurea-färgsystem är utvecklat i samarbete mellan Borga och Hempel, en av de ledande färgleverantörerna till industrin. Läs mer » måndag 18 maj 2020
 

EkoWeb på Twitter