Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ökad tillförsel av eko-svin för Swedish Meats

Slakterijätten Swedish Meats ser just nu en ökning på tillförseln av ekologiska grisar. Man har sett en liten ökning under 2:a och 3:e kvartalet och man beräknar att under 4:e kvartalet blir ökningen större. Totalt räknar man med att tillförseln ökar med 10 procent under 2005, eller 1500-2000 slaktsvin. Under 2006 beräknas ökningen bli 20 procent eller 3000 slaktsvin. –Det är ett antal producenter som har utökat sin produktion och vi har också fått en helt ny, stor producent. Vi vill inte ha större ökningar än så här per år, 10 procent ökning per år är lagom för att marknaden skall hinna med i efterfrågan, säger Billy Strid tillförselansvarig på Swedish Meats. Avsättningen för den ökade andelen eko-fläsk ser man i en utökad charkproduktion eftersom man redan har en god tillgång på färsråvara från eko-nöt.

2005-08-17