Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nyheter på gång från Wästgötarna

Föreningen Wästgötarna har planer på att lansera ett flertal nya KRAV-produkter. De nio eko-lantbrukarna i föreningen förfogar tillsammans över 1000 hektar KRAV-godkänd åker. Föreningen maler i huvudsak speltmjöl i en kvarn utanför Stora Levene. Efterfrågan på speltsortimentet har flerdubblats på kort tid. Förutom speltmjölet har man en veteprodukt och en rågprodukt i sortimentet. En ny produkt i sortimentet är Ölands Lantvete. –Ölands Lantvete är en siktad produkt. Vi säljer mest av det siktade mjölet, men fullkorn kommer starkt. Vi planerar ett flertal nya produkter men alla detaljer är inte klara ännu. Dessutom har vi några större samarbeten på gång med butiker, säger Anders Lenneryd en av medlemmarna.

2005-08-31