Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-olja från Färgriket gör arbetet lättare

I den ekologiska färghandeln Färgriket i Timmele utanför Ulricehamn, finns en golv- och möbelolja som underlättar både för yrkes- och lekmän. Produkten är färgrikets storsäljare och enligt Lola Baumgarten, generalagent i Sverige för oljan, så överträffar den alla andra. – Alla som provar den fortsätter med den. Det finns kunder som blivit riktigt upprörda över att de hållit på och slitit med andra fabrikat när de väl hittat vår olja, säger Lola. Oljan ger ingen fiberresning i träet vilket gör arbetet lättare och snabbare för bland annat möbelsnickare. Oljan räcker länge eftersom den inte försvinner ner i träet och ytan blir hård. Med Färgrikets olja räcker det att olja golvet var tionde år, med vanlig olja rekommenderas en gång om året. Dessutom kan man arbeta utan skyddsmask eftersom den inte avger några farliga ångor. För mer info: www.fargriket.com

2005-08-08