Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Vinst i år för Bosarpkyckling

För första året sedan starten kommer Bosarpkyckling i år kunna visa ett positivt årsresultat. Verksamheten omsätter runt 5 miljoner kr årligen. Förra året var utgifter och intäkter lika stora men i år kommer man kunna visa ett mindre överskott. Bosarpkyckling är inne i ett expansivt skede och man står inför en period av investeringar för att utveckla verksamheten. I dag slaktar man runt 50 000 kycklingar om året men efter de kommande investeringarna är man uppe i 70 000, vilket är den nuvarande anläggningens maxkapacitet. –Vi har en stadig, långsamt växande efterfrågan. Det finns ett väldigt stort intresse från konsument, och därmed också från butikerna. Vi står nu inför ett nödvändigt, men roligt arbete. Vår målsättning är att maximera produktionen och att verksamheten skall generera vinst, säger Claes Alwén ägare till Bosarpkyckling.

2005-09-30