Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Färgriket sätter eko-färg på tillvaron

I Timmele utanför Ulricehamn finns Företaget Färgriket som uteslutande satsar på ekologisk färg och träolja. Man har ett 50-tal produkter i sortimentet -i olika färgskalor naturligtvis. Man är återförsäljare för det tyska märket Leinos. Hos Färgriket finner man färg för inomhus- och utomhusrenovering, fasadfärg och olika oljor för golv och möbler. Dessutom lagerför man en av de skonsammaste förtunningarna som finns på marknaden. Företaget drivs av Lola och Florian Baumgarten och hittills har man omsatt ca 1,5 miljoner kr årligen. –Vi har gått på sparlåga ett tag eftersom familjen fått komma i första hand, men nu börjar barnen klara sig själva så nu räknar vi med att kunna utöka verksamheten rejält. Tidigare har vi inte haft någon som helst marknadsföring, utan kunderna har hittat själva till oss berättar Lola Baumgarten. Mer information finns på Färgrikets hemsida och web-butik: www.fargriket.com

2005-08-15