Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nytt eko-vin hos Giertz Vinimport AB

Sedan man började med ekologiskt vin hos Giertz Vinimport har man sett en explosionsartad utveckling på området. Både när det gäller tillgången och efterfrågan. Efter att ha haft ett rött argentinskt vin, Ecologica, i sortimentet börjar man nu också sälja motsvarande vin fast vitt. Det vita vinet är egentligen ett som redan finns i sortimentet, men som nu konverteras till ekologiskt och KRAV-märkt. Det heter Ecologica Santa Florentina och kommer kosta ca 60 kr flaskan och finns i butik från den förste oktober. –Vi har märkt en jättestor efterfrågan på det ekologiska vinet. Det röda har gått åt direkt. Det har också fått mycket uppmärksamhet och väldigt bra omdömen av vinexperter. Det svåra kan vara att hitta vinproducenter med tillräckligt stora kvantiteter i lager. Det röda vinet har vi sålt 80 000 liter i månaden av. Vi kommer fortsätta leta bra ekologiska alternativ, säger Björn Wittmark på Giertz Vinimport. Tidigare har det varit svårt att hitta eko-alternativ av bra kvalitet. Man har varit duktig på att odla men sämre vintillverkare. Så är det inte längre. –Det sker mycket på marknaden just nu. De större producenterna börjar lägga om sina odlingar till eko, vilket är bra för kvaliteten. Idag behöver man inte dricka ekologiskt vin enbart för den goda gärningens skull! Avslutar Björn Wittmark.

2005-07-29