Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Källebergs Mjölk satsar på närförsäljning

Med sin besättning om sju Fjällkor och 14 hektar åker, sju egna och sju arrenderade, hör kanske inte Källebergs Mjölk till de största eko-producenterna i Sverige. –Vi har ingen ambition att växa. Vi håller oss inom närområdet när det gäller leveranser av våra produkter. Vi levererar själva våra varor, annars lönar det sig inte för oss. Vi har själva ansvaret för våra varor och det ger ett engagemang som en grossist aldrig får för en så här liten leverantör som vi är. Orden kommer från Sven-Olof Widell, ägare av Källebergs Mjölk, Öboängens gård på Kållandsö. I sortimentet finner man långfil, yoghurt och feta-ost. Dessutom tillverkar man ostkaka när efterfrågan finns och man har startat hårdosttillverkning. Gården har varit ekologisk sedan början av 80-talet och alla produkter tillverkas i det egna gårdsmejeriet. –Den absolut populäraste produkten är vår feta-ost. Flera restauranger har upptäckt den på grund av sina fantastiska smältegenskaper, avslutar Widell.

2005-08-01