Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop leder eko-försäljningen

Coop fortsätter vara ett flaggskepp när det gäller den ekologiska handeln i Sverige. Detta står klart när Coop utvärderat försäljningssiffrorna för eko-varor under 2004. Coop har det i särklass största sortimentet med 1200 artiklar, mer än dubbelt så mycket som närmaste konkurrent, och största andelen eko-försäljning med fem procent av den totala försäljningen. Från Coops sida slår man sig inte till ro med detta och det är kanske framför allt bageridelen som är det största sorgebarnet. –Tidigare hade vi 17 olika bröd i det rikstäckande sortimentet. Nu har vi två. Det är verkligen dåligt och vi har uppvaktat alla producenter och kommer fortsätta med det tills vi fått fram fler sorter igen, säger Coop Konsum´s miljöchef Mikael Robertsson i ett pressmeddelande från Coop.

2005-07-25