Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-kaffe hos Cafe bar

Cafe bar är ett företag som hyr ut kaffesystem. Konceptet innebär att ett företag kan hyra tjänsten där Cafe bar tillhandahåller automater för varm och kall dryck, ingredienser, tillbehör och service. Företaget finns över hela Europa och man har 80 000 kunder, varav 10 000 i Sverige. Kunderna kan välja mellan flera olika sorters drycker och kaffeblandningar, man har även ett mellanrostat ekologiskt kaffe i sortimentet. Ännu så länge har det inte varit någon strykande åtgång på det ekologiska kaffet, just nu utgör försäljningen någon procent av den totala försäljningen. –Men vi märker en större och större efterfrågan av den här typen av produkter. Framför allt från kommuner och landsting där man har särskilda miljömål och miljöplaner, säger Carina Lundqvist marknads- och produktkoordinator på Cafe bar.

2005-06-08