Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Grangärde Musteri utökar

De senaste åren har Grangärde musteri utanför Ludvika upplevt stora omsättningsökningar. Om siffrorna håller i sig kommer omsättningen 2005 ha ökat med hela 50 procent. -Det ser onekligen bra ut och försäljningen pekar brant uppåt. Vi planerar att nyanställa en eller två personer för att klara omsättningsökningen, säger Tomas Tillman som driver familjeföretaget. Sedan 1979 bedriver man ekologisk odling av frukt och bär. Musteriet startades 1995. I dagsläget är sex personer anställda och man tillverkar 1 miljon flaskor och burkar om året. Saft, sylt, marmelader och drycker omsatte 10 miljoner år 2004. Runt 70 procent av produktionen är ekologisk. Grangärde Musteri tillverkar hela försäljningen av svart vinbärs- och jordgubbssaft under ICA´s egna varumärke. Produkterna finns tillgängliga över hela landet genom ICA och Hemköp. Man har ca 20 ekologiska produkter i sortimentet och lanserar i dagarna sex nya Krav-produkter. –Det är tre marmelader och tre drycker som lämpar sig till försäljning i Kiosker och snabbköp, säger Tomas Tillman.

2005-06-02