Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svenska eko-produkter säljs av tyska Tegut

Svenska ekologiska varor är på väg in i stormarknadskedjan Teguts 300 tyska butiker. Danska Ökologisk Jordbruk skriver att medan danskarna är upptagna med att utnyttja möjligheterna på den svenska och nordiska marknaden är svenskarna i full färd ned att positionera sig i Tyskland, som ju är Europas största eko-marknad. Svenska eko-matvaror skall under hösten introduceras för de tyska kunderna av Tegut. Hela 13 procent av de sålda matvarorna hos Tegut är ekologiska och man har 1800 olika eko-produkter i sortimentet vilket gör Tegut till ett av de företag som har flest eko-artiklar i sortimentet i hela Europa. De svenska varorna får full uppmärksamhet i en kampanj med överskriften ”Schweden Schmeckt”, Sverige Smakar. Butiksdemonstrationer med smakprover liksom annonseringar i Teguts kundblad planeras för att profilera de svenska eko-varorna.

2005-06-01