Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Food From Sweden söker eko-leverantörer till Tegut

Under en vecka i höst kommer livsmedelskedjan Tegut genomföra kampanjen ”Schweden schmekt” runt om i Tyskland i sina 300 butiker. Det är den svenska organisationen Food From Sweden som tagit kontakt med kedjan efter förfrågan från svenska livsmedelsindustrin. Tegut har kanske Tysklands största sortiment av eko-varor, 1800 närmre bestämt, så svenska ekologiska varor är mycket intressanta för kampanjen. –Fram till nu har mellan 25-30 leverantörer anmält sitt intresse, både ekologiska och konventionella. Det blir slutligen Tegut som avgör vilka som får vara med i kampanjen, säger Evert Bränd som leder tysklandsprojektet på Food from Sweden. Syftet från svenskt håll är att hjälpa svenska leverantörer komma in på den tyska marknaden och förhoppningsvis att de blir kvar där också. Ännu finns det möjlighet att anmäla sitt intresse till Food from Sweden, men det hastar! Senast onsdag 4/5 skall intresseanmälan vara inkommen. Kontakta Evert Bränd, Food from Sweden 0706-26 90 05

2005-05-02