Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk boom i Tyskland

Ekologiska stormarknader växer upp som svampar i Tyskland, läget kan närmast beskrivas som en ekologisk explosion. Varannan vecka öppnar en ny ekologisk stormarknad och kunderna strömmar till. Under namn som Alnatura, Basic, Supernatural och Eat Organic snuvar de nya eko-butikerna de gamla detaljhandelsgiganterna på marknadsandelar. Flera eko-butiker har haft en tillväxtökning om 40 procent under 2005. Den tyska eko-handeln har skakat av sig sin lite gammalmodiga hälsoimage och satsar i stället på de unga köpstarka konsumenterna med en framtoning som beskrivs som ”cool” och ”sexig”. Utvecklingen stöttas helhjärtat av tysklands jordbruksminister Renate Künast, representant för De Gröna. Jordbruksministern står bakom ett flertal kampanjer och aktiviteter med bland annat stjärnkockar och filmstjärnor. –De ekologiska stormarknaderna har blivit en sann tillväxtbransch säger Künast till die Tageszeitung. Utvecklingen har nu fått den övriga detaljhandeln att satsa mer på ekologiskt. Lågpriskedjan Plus har till exempel slutat sälja burägg och fördubblar nu antalet ekologiska artiklar till 2700 i sina butiker. Källa Ökologisk Jordbrug

2005-05-11