Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stabil försäljning hos Wasabröd

Svenskarna äter mest knäckebröd i världen och Wasabröd är världens största producent av knäckebröd. I fabriken i Filipstad tillverkas 33 000 ton knäckebröd per år, men man har även produktion i Tyskland och Norge och totalt sett bakas 60 000 ton knäckebröd per år. Omsättningen är ca 1,8 miljarder. En ekologisk produkt produceras, Krav-märkt Krögarknäcke finns i det 40-tal artiklar stora sortimentet. Produktionen av det Krav-märkta knäckebrödet ligger runt 400 ton per år. Tidigare hade man även Krav-märkt husman i sortimentet, men produkten togs bort efter sviktande försäljningssiffror –Vi planerar ingen lansering av nya Krav-produkter i dagsläget, försäljningen är stabil av det Krav-märkta Krögarknäcket och det har en trogen kundkrets. Det är viktigt att ha alternativ men det är enbart ett komplement till de konventionella produkterna, annars blir det omöjligt lönsamhetsmässigt, säger Cecilia Stenberg på Wasabröd. Tidigare under våren tvingades Wasabröd återkalla leveranserna av Krav-knäckebrödet efter att det upptäckts att spannmålen som använts vid tillverkningen innehållit icke Krav-godkänd råg. –En intern utredning pågår, men felet ligger i en extern leverans. Vi fortsätter vår Krav-produktion som tidigare avslutar Stenberg.

2005-05-09