Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stora saker på gång hos Nordic Food Group

NFG, Nordic Food Group är en konstellation av bärföretag med Olle Svensson ab i Olofström som motor. I gruppen ingår bland annat Finnerödja, Fjällfrys i Piteå och ett antal bärföretag i Bosnien, Ukraina och Lettland. Företaget omsätter 55 miljoner euro årligen, varav den ekologiska produktionen står för ca 10 procent. -Efter några lugna år på marknaden verkar det börja hända saker. Vi har fått ett flertal förfrågningar från stora utländska företag i processindustrin och det är stora volymer av ekologiska bär det handlar om, säger Martin Engström, talesman för NFG. Exakt vad det rör sig om för företag vill han inte gå in på, mer än att det rör sig om bland annat tyska och engelska företag. –Det låga prisläget på kontinenten med många lågprisbutiker ger stora möjligheter för ekologiska varor. Konsumenterna vill ha andra varor med kvalitet och mervärden och det öppnar upp för ekologiska livsmedel. Jag är övertygad om att vi kommer se en ganska stor ökning inom en snar framtid, avslutar Engström.

2005-05-19