Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Santa Maria ökar på eko-kryddor

Marknadsledande Santa Maria ökade sin försäljning av ekologiska torkade kryddor under 2004. –De ekologiska kryddorna går bra, försäljningen ökade med 4 procent under 2004, säger produktchefen på Santa Maria, Göran Widler. I sortimentet finns 18 ekologiska torkade kryddor och 5 Tex Mex blandningar. – Men många av de konventionella kryddorna är egentligen också ekologiska, tex Kanelen. All vår Kanel är ekologiskt odlad men marknaden kräver att det skall finnas två varianter, en konventionell och en ekologisk, säger Widler. Storsäljare bland de ekologiska kryddorna är just Kanel, därefter Kardemumma och Oregano. Av Santa Marias totala försäljning av torra kryddor står de ekologiska för mellan 7- och 8 procent.

2005-05-13