Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Tyska eko-markaden störst i EU

I Europa är den tyska marknaden för ekologiska livsmedel den största och den omsatte cirka 3,8 miljarder dollar 2003, enligt Organic Monitor. Därefter kommer Storbritannien med 1,8 miljarder dollar och tätt följt av Frankrike och Italien på 1,5 miljarder dollar styck. Störst konsumtion per capita i EU finns i Schweiz, Sverige, Österrike och Danmark. I dessa länder köper konsumenterna ekologiska livsmedel för över 50 dollar per år mot 30 dollar per capita som medel i hela EU. Den ekologiska marknaden i de tio nya EU-medlemsländerna som antogs i maj 2004 är dock liten och beräknades till cirka 70 miljoner dollar 2004. Största marknaderna för ekologiska livsmedel hittar man i de nya länderna i Polen och Ungern.

2005-05-03