Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Yarrah eko-djurfoder hos Dagsmeja

I en monter på den ekologiska mässan Biofach fanns det holländska företaget Yarrah som tillverkar ekologiskt hund och kattfoder. Fodret tillverkas utan kemiska tillsatser och är inte baserat på slakteriavfall utan på köttråvara med högre kvalitét. Vegetariska alternativ finns också i sortimentet. Yarrah tillverkar ekologiskt hund och kattfoder sedan 1992 och är marknadsledande på området. Företaget finns representerat i hela Europa samt i Hong Kong. Fodret har visat sig lämpligt till katter och hundar som utvecklat allergier mot vanligt djurfoder eftersom det inte innehåller mjölkprodukter eller andra tillsatser. Yarras återförsäljare i Sverige är Göteborgsföretaget Dagsmeja som sålt Yarrahs produkter sedan 2002. –Vi säljer Yarrah ännu så länge till ca 200 av landets hälsokostbutiker, men produkterna har en stor potential. Vår typiska kund är mattar och hussar som bryr sig lite extra om sitt husdjur och vi säljer ofta till ägare av raskatter och husdjur som drabbats av håravfall, säger Patrick McGrail VD på Dagsmeja. Priset är ungefär 50 procent högre än på vanligt konventionellt djurfoder. Yarrahs stora nyhet för säsongen som presenterades på mässan är ekologiskt hund- och kattschampo med Rosmarin.

2005-05-03