Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Spannmålspriserna fortsätter falla i Danmark

Tillgången på ekologisk spannmål i Danmark är betydligt högre än efterfrågan, detta gör att priserna sjunker. Handeln med ekologisk kvalitets säd har helt gått i stå. Det är i stort sett ingen efterfrågan på grynhavre, brödvete och brödråg och de avräknas till i stort sett samma priser som fodersäd. Prognosen spår att priset på baljväxter möjligtvis kommer att öka. Det är bara korn som håller nivån medan övriga sorter visar ett större eller mindre prisfall. Korn avräknas enligt DLG´s senste poolpriser till 1,27 Skr per kg, vete till 1,20 Skr per kg, råg 1,08 Skr per kg, rågvete 1,16 Skr per kg, lupin 1,70 Skr per kg och ärtor till 1,58 Skr per kg, skriver den danska tidningen okologisk landbrug.

2004-11-19