Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Hatting slutar tillverka ekologiskt bröd

Det stora danska bageriet Hatting upphör med sin ekologiska produktion av bröd. Man har haft två ekologiska produkter i sitt sortiment, en skivad limpa och en vetebulle, båda frysta och från Hattings tror man att det är en av anledningarna till att brödet inte sålt i sådan utsträckning att man kunnat behålla det ekologiska brödet i sortimentet. –Kunder som söker ekologiska livsmedel tittar i första hand inte i frysdisken och de handlar inte heller färdiga industriprodukter i samma utsträckning som andra konsumenter säger Bent Pultz Larsen, adm. direktör på Hattings. Hattings ekologiska bröd har annars hållit sig under det merpris på 10-15 procent som konsumenterna brukar vara villiga att betala för ekologiska varor. Men från Hattings menar man att det räcker att konsumenten ser att varan är ekologisk för att döma ut den som för dyr, utan att ens i många fall, titta på priset. Från Hattings beklagar man att produktionen läggs ner och man utesluter inte att den tas upp igen om den efterfrågas. Källa: Ökologiskt Jordbrug

2004-11-17