Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-försäljningen på Coop fortsatt bra

På Coop Sverige är man optimistiska när det gäller eko-försäljningen under 2004. Under 2003 ökade försäljningen från 8 till 8,5 procent och man hyser goda förhoppningar om att försäljningen skall kunna komma upp i de volymerna även under 2004, detta trots att antalet ekologiska produkter i sortimentet minskat. Av 18 000 produkter är ca 1000 ekologiska, storsäljarna är mjölk, morötter, potatis och ägg. Det man saknar på Coop är ekologiskt bröd. ”- Den förfrågan om ekologiskt bröd som vi skickat ut till landets bagerier har tyvärr inte givit resultat” säger Mikael Robertsson på Coop. Övriga ekologiska produkter som annars säljer bra är den tyska barnmaten Hipp och den ekologiska laxen som slaktas just nu i Norge. ”- Den brukar sälja slut på en vecka, men i år har det gått ännu snabbare!” avslutar Mikael Robertsson.

2004-11-22