Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekolådan ökar - idag över 1100 prenumeranter

Prenumerationssystem för ekologiska livsmedel har rönt stor framgång ibland annat Danmark (Aarstidene) och Storbritannien. Detta verkar även kunna upprepas i Sverige. Projektet Ekolådan startades för drygt ett år sedan av Föreningen Biodynamiska Produkter i Järna och tillströmningen av prenumeranter har sedan dess varit god. Idag prenumererar över 1100 personer på Ekolådan, som i och med prenumerationen får ekologiska frukter och grönsaker levererade direkt till dörren. De flesta kunderna finns idag i Storstockholm där Ekolådan körs ut en gång i veckan till prenumeranterna. - Vi är mycket nöjda med tillströmningen av prenumeranter på Ekolådan. Idag har vi cirka 1100 prenumeranter och kommande år hoppas vi med en tillströmning på 3000 till 5000 nya kunder. Just nu säljer vi fyra olika frukt – och grönsakslådor, men en utökning av sortimentet är på gång. Främst funderar vi på en större fruktkorg till företag. För närvarande arbetar åtta personer deltid med Ekolådan i Järna, säger Ingar Nilsson, projektledare Ekolådan. Läs mer om Ekolådan på www.ekoladan.se

2004-11-12