Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bra kvalitet på svensk eko-spannmål

Försäljningen av ekologisk spannmål har efter en trög start börjat komma igång för Lantmännens Eco Trade. Fler affärer har gjorts under den sista månaden på både den inhemska- och exportmarknaden. Anledningen till att flera affärer har kunnat slutas är att den svenska ekologiska spannmålen håller en bra kvalitet, jämfört med konkurrenterna utomlands. Eco Trade kommer även i år att exportera havre till USA och hoppas på fler affären ute i Europa. – Kontrakten för oljeväxter och råg är redan fulltecknade för nästa säsong. Dock finns det fortfarande möjligheter att teckna sig för höstvete, åkerböna och alla vårgrödor. Kontrakten är en förutsättning för oss som skall sälja den ekologiska spannmålen att kunna göra bra långsiktiga lönsamma affärer. Nytt för i år är att vi har fri kvot på vitblommig åkerböna som kan lagras på gården samt att vi inte alls kommer handla med korsblommiga åkerbönor, säger Lisa Löf, Eco Trade.

2004-11-04