Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kaprifolkött – nu även lamm

Försäljningen av nötkött med varumärket Kaprifolkött ökar stadigt. Just nu slaktas och säljs cirka 10 nötboskap per vecka och efterfrågan på köttet är stor. Kaprifolkött har sedan i mitten av september också sålt lamm under varumärket Kaprifolkött. Kaprifol-tillägget för lamm ligger på 5 kronor per kilo, men försäljningsvolymerna av lammkött är fortfarande små. - Vi är mycket nöjda med vår nötköttsförsäljning och ser ljust på framtiden för Kaprifolkött. Idag har vi cirka 65 leverantörer av nötboskap som vi hoppas kan bli fler nästa år. Sedan ett par veckor tillbaka säljer vi också lamm under varumärket Kaprifolkött. Vi hoppas att försäljningen av lamm utvecklas lika bra som på nötsidan. Just nu jobbar vi med att få fram en jämn kvalitet och kontinuerliga leveranser, säger Birgit Jönsson, projektansvarig Kaprifolkött.

2004-10-18