Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Enskilda KRAV-ingredienser får marknadsföras

Från den 1 januari 2005 blir det tillåtet för företag att marknadsföra att företagets produkt innehåller KRAV-godkända råvaror. De nya reglerna innebär att företag kommer att kunna ange på produkten att de innehåller KRAV-godkända råvaror, även om den i dess helhet inte är KRAV-godkänd. Precis som när det gäller andra produkter måste företaget stå under kontroll av KRAV. – Det här ger en ärligare och bättre information till konsumenterna. Idag äter vi ofta mat som säljs som konventionell, utan att vara medvetna om att råvarorna som ingår har producerats enligt KRAV:s regler. Konsumenter som efterfrågar bra miljö och god djuromsorg kommer att få mycket mer att välja på. Nu kan tillverkarna ta fram alla slags livsmedel med KRAV-godkända råvaror, även färdigrätter, fettsnåla alternativ och olika sorters charkprodukter, säger Lena Söderberg, vd för KRAV i ett pressmeddelande från KRAV.

2004-10-12