Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Estland odlar 30 000 hektar ekologiskt

Den ekologiska marknaden och produktionen har de senaste åren utvecklas ordentligt i baltstaterna. I Estland brukas idag 3 procent av åker arealen ekologiskt. De flesta av de Estlands 600 ekologiska lantbrukare är medlemmar i Estonian Bio-Dynamic Association och Estonian Organic Producers union. I Estland är de ekologiska produkterna märkta med den ekologiska loggan ”Mahemärk” vid försäljning i butik. I Lettland brukas idag 0,81 procent av åkerarealen ekologiskt av 500 lantbrukare och i Litauen brukas 0,25 procent av åkerarealen ekologiskt av 400 lantbrukare. Produktionen i baltstaterna står till största delen av kött, majs, dinkelvete, grönsaker, mjölk och honung, skriver Biofach på sin hemsida.

2004-10-11