Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eco Trade ökar med 10 000 ton i år igen

- I Sverige är den ekologiska spannmålsmarknaden stabil och ökar inte nämnvärt. Däremot ser vi att marknaden växer internationellt och de senaste åren har vi fått positiva exportsignaler från USA dit vi nu också exporterar harve(NOP). Vi har i år kontrakterat cirka 70 000 ton ekologisk spannmål, vilket är en ökning med cirka 10 000 ton från ifjol. Cirka 30 000 ton kommer att avsättas på den svenska marknaden och de övriga 40 000 tonnen kommer att exporteras. Den kontrakterade ökningen av spannmålen kommer främst att avsättas på exportmarknaden. Att jobba med export kräver mer tid än att jobba på hemmamarknaden, vilket gör att det kan dröja innan vi är klara med årets avräkningspriser, säger Anneke Svantesson VD Eco Trade.

2004-10-04