Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kung Markatta sålt av Cerealia Foods

Cerealia Foods AB har sålt företaget Kung Markatta AB till Ekomodern AB. Kung Markatta AB ingick i de fem så kallade Grön Mat-bolagen som Cerealia Foods förvärvade hösten 2003 från Lantmännen Invest. Kung Markatta AB, omsätter drygt 60 MSEK och har idag 10 anställda i sina lokaler på Hjälmarsnäs utanför Örebro. Företaget har som huvudsaklig inriktning ekologi, hälsa samt allergikost. Kung Markatta har ett antal försäljningsuppdrag från utländska företag på den svenska marknaden. – Kung Markatta AB har utvecklats väl det senaste året i Cerealia Foods regi, men företaget passar inte in i vår långsiktiga strategi. Vi kommer att koncentrera den framtida verksamheten inom ”Grön Mat” till vårt nya varumärke GoGreen och har därför valt att avyttra Kung Markatta. Med Ekomodern AB får företaget en bra ägare som helt kommer att fokusera på ekologiska produkter, säger Staffan Lindewald, marknadsområdesdirektör på Cerealia Foods. Ekomoderna AB är ett nybildat bolag som ägs av Peter Enberg, Dan Fagerberg och Stefan Wilhelmson. Peter Enberg har de senaste 18 månaderna verkat som representant för Urtekram A/S, Skandinaviens ledande producent inom ekologiska kolonialvaror samt hår- och hudvårdsprodukter, skriver Cerealia på sin hemsida.

2004-09-30