Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Falköpings Mejeri säljer endast tre eko-produkter

Tack vare otillräcklig efterfrågan och låga produktionsvolymer har Falköpings mejeri valt att plocka bort flera ekologiska produkter ur sitt sortiment. Tidigare producerade Falköpings mejeri ekologisk gräddfil, ost och glasstårta men lönsamheten på dessa produkter var inte tillräcklig för att man skulle kunna fortsätta. Idag säljer företaget eko-produkter i form av mellanmjölk, minimjölk och mjölkpulver. – Det har visat sig svårt att sälja förädlade ekologiska produkter till konsument, däremot går det lättare med en basprodukt som konsumtionsmjölk. Vi har tittat lite på en eventuell ekologisk yoghurt men inte fattat något beslut om produktion ännu, säger Thomas Andersson, VD för Falköpings mejeris ekonomiska förening. – Den ekologiska marknaden för mjölk verkar ha stabiliserat sig och vi har haft ett konstant antal ekologiska leverantörer de senaste fem åren. Vi ser heller inget behov av att öka invägningen av ekologisk mjölk i nuläget eller inom en snar framtid, säger Thomas Andersson.

2004-10-05