Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-nötkött från Östergötland säljs under Ostgotha

I Östergötland gör nu 16 ekologiska nötskötts producenter en satsning att sälja ekologiskt nötkött under namnet Ostgotha. Projektet är delfinansierat med LBU-medel och målet är att eko-köttet skall vara ute i butik i Linköping och Norrköping innan jul. Varumärket Ostgotha ägs av föreningen Ekonöt i Östergötland. Slakten kommer av nötboskapen kommer att ske i Skövde slakteri och vem som skall ansvar för charkdelen är ännu inte bestämt. Projektledare för projektet är Margareta Dahlberg, rådgivare på LG Husdjurstjänst och projektet har också anställt en säljare på heltid. Förhoppningen med satsningen är att de lantbrukare som är med skall få ut KRAV-tillägget plus lite till, skriver ekologiska lantbrukarna på sin hemsida.

2004-10-01