Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Vegolia dubblar KRAV-rapsproduktionen

Slöinge Lantmän har pressat eko-raps, teknisk raps och eko-lin sedan flera år tillbaka. Nu flyttas KRAV-produktionen och även mottagningen för KRAV-spannmål från Slöinge Lantmän till Falkenberg. Anledningen är att Slöinge Lantmän skall inrikta sig på en ökad produktion av teknisk raps och skall renodla spannmålshanteringen, samt att Lantmännen räknar att minst dubbla produktionen av KRAV-raps olja och KRAV-raps kaka framöver. För att klara denna affär så har ett nytt bolag bildads som heter Vegolia AB som ägs till hälften av Lantmännen och till hälften av Slöinge Lantmän. Vd för det nya bolaget är Johan Sönnerstedt, fd verksamhetschef på Slöinge Lantmän. - Vi håller just nu på att montera en liknande anläggning som Slöinge Lantmän har här i Falkenberg. Vi räknar med att ha produktionsstart den 1 oktober. Fram till dess så pressas KRAV-raps i anläggningen i Slöinge. Vi kommer redan första produktionsåret öka produktionen jämfört med Slöinge med en 300 till 400 ton KRAV-raps till totalt 1400 ton. Säsongen efter det räknar vi med en årsproduktion på 2000-2500 ton, säger en hoppfull Johan Sönnerstedt, ny VD Vegolia AB.

2004-09-29