Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Salt & brygga med KRAV-märkt på menyn

På menyn hos lyxkrogen Salt & brygga som drivs av krögare Björn Stenbeck hittar man flera alternativ av KRAV-godkänd mat och dryck. Salt & Brygga är en kvarterskrog, KRAV-certifierad, som är belägen med kanske landets vackraste utsikt över Köpenhamn och Öresundsbron vid västra hamnen i Malmö. Företaget har varit igång sedan den 17 maj 2001 och företaget går bra. Idag har Salt & brygga tio anställda och omsätter 10 miljoner kronor. – Att få fram KRAV-godkända råvaror är svårt och tar mycket tid för min personal. Vi vill så långt som möjligt använda KRAV-godkända produkter, men ibland går det helt enkelt inte på grund av tid och pengar. 70 procent av de råvaror som köps in till krogen är idag KRAV-märkt, samt 100 procent av alla mejeriprodukter. Vi har idag ett bra samarbete med skånska lokala leverantörer av KRAV-godkänd kyckling och KRAV-godkänt kalvkött, fantastiska produkter, men saknar fortfarande efter flera år leverantörer på grönskassidan. Lokala grönsaksproducenter är mer än välkomna och kontakta mig för framtida samarbete, säger Björn Stenbeck.

2004-09-21