Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nästan var tionde liter mjölk i Österrike är eko

Med en årlig produktion av drygt 26 miljoner kilo ekologisk mjölk, utgör mjölkproduktionen den enskilt viktigaste grenen inom ekologiskt lantbruk i Österrike. Produktionen motsvarar ett värde av knappt 246 miljoner kronor om året. Den ekologiska mjölken står för 9.2 procent av den totala konsumtionen. Ekologisk yoghurt står för 8 procent och gräddfil och creme fraiche för 5 procent, rapporterar den österrikiska tidningen Ernte. Detta betyder att mjölkprodukter, näst efter potatisprodukter, är den mest populära kategorin av ekologiska livsmedel. Upp till 20 procent av konsumenterna köper ekologisk mjölk, enligt en marknadsundersökning gjord av RollAMA. Det framgick också att antalet strökunder som köper ekologiska produkter minskar medan antalet bland de som frekvent köper ekologiska produkter ökar. (www.organicts.com)

2004-09-17