Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

52 000 besökare på eko-marknaderna i Danmark

122 ekologiska lantbruk hade i helgen öppet hus. Besökarantalet var 10 000 lägre än förra året. Det var den tolfte gången som Økologisk Landsforening bjöd in till höstmarknad och 52 000 barn och vuxna valde att titta in på ett ekologiskt lantbruk. Ungefär hälften av de deltagande gårdarna sålde grönsaker, kött och bröd till besökarna. –Att det kom 10 000 färre i år jämfört med förra året, kan bero på att annonskampanjen om marknaden på Arlas mjölkförpackningar slutade en vecka innan den ägde rum i år. Många ser reklamen på förpackningen och beslutar sig för att åka ut och titta på gårdarna. Vi är trots allt glada för att över 50 000 besökare kom, säger kommunikationskonsulent Christine Viemose från Økologisk Landsforening. Det kom flest besökare till Själland, där tre gårdar tillsammans gästades av 16 500 personer. (www.landbrugsavisen.dk)

2004-09-16