Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Uppsving för eko-mat i Storbritannien

Vid en granskning av den brittiska ekologiska livsmedelsmarknaden, hävdar regeringen i Storbritannien att tre fjärdedelar av de brittiska hushållen köper någon form av ekologisk produkt. Marknaden för ekologiska produkter förväntas öka med omkring 9 procent inom de närmaste åren. Regeringen satsar på att öka utbudet av ekologiskt producerad mat i skolor och på sjukhus, och uppmuntrar till lokal försäljning av ekologiska produkter genom exempelvis lantbruksmarknader och gårdsförsäljning. På grund av den stigande oron kring fetma och andra dietrelaterade sjukdomar, söker regeringen identifiera hur ekologiska livsmedel kan bidra till en bättre hälsa bland befolkningen. – Lokala lantbruksmarknader och gårdsförsäljning är goda konkurrenter till de stora livsmedelsaffärerna, säger Peter Melchett som är Policy director för Soil Association. Han fortsätter, ”Det är tydligt att lantbrukare kan tjäna pengar på de lokala marknaderna, tack vare det arbete som Soil Association lagt ner för att öka tillgängligheten och utveckla de lokala marknaderna för ekologiskt producerade livsmedel”. (www.organicts.com)

2004-09-15