Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stabil eko-foder marknad för Lantmännen

Försäljningen av ekologiskt foder för Lantmännen är stabil och förväntas inte öka i år. Tidigare år har eko-foder försäljningen kontinuerligt ökat, men ifjol avstannade ökningen. Och det ser inte ut som marknaden för eko-foder kommer att växa det närmsta året. Just nu är det tungt för alla stora foderförbrukare och produktionsgrenar såsom mjölk-, gris- och äggproduktion. - I oktober hoppas vi få beslut om hur det blir med 100 procent ekologisk foder. Fram till dess så avvaktar vi med att lansera nya eko-foder. Vi ser att det dock är mycket svårt att få till ett 100 procentigt ekologiskt hönsfoder. Det kommer även att bli svårt att lösa vitamin försörjningen (A, D och E) till idisslare. I år räknar vi med att producera cirka 30 000 ton ekologisk foder i våra fem foderfabriker (Helsingborg, Klintehamn, Lidköping, Falkenberg och Västerås) i Sverige, säger Anna Björnberg, ekofoder-samordnare Lantmännen.

2004-09-13