Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Två KRAV-märkta limpor från Södervidingebagaren

Södervidingebagaren är ett bageri som är beläget i Södervidinge utan för Kvävlinge i Skåne. Det drivs av bröderna Lars, Ulf och Rolf Holmén. Bageriet är familjeägt och har anor tillbaka till 1900-talets början. Idag saluför bageriet ett 70-tal olika produkter, varav 2 är KRAV-märkta. Företaget omsätter cirka 50 miljoner kronor och har 50 anställda. - Vi är mycket nöjda med vår produktion av bröd. Vårt företag växer hela tiden. För drygt ett år sedan bestämde vi oss för att satsa på KRAV-märkt bröd efter påtryckning från detaljhandeln. I maj efter högar med pappersarbete och jagande efter KRAV-märkta produkter kunde vi äntligen lansera våra storsäljare Skånefina och Skånegrova i en KRAV-märkt variant, säger Rolf Holmén. – Försäljningen av KRAV-brödet har annars gått under förväntan. Vi fick indikationer på beställningar från detaljhandeln på cirka 2000 bröd i veckan, men dessa har vi ännu inte sätt röken av. Det är också en volym som vi måste ha för att brödet skall kunna bära sina egna kostnader. I dagsläget säljs ett par hundra KRAV-märkta limpor i veckan, vilket är för lite, säger Ulf Holmén.

2004-09-10