Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Magnihill 10 procent ekologisk

Ett stenkast utanför Helsingborg ligger företaget Magnihill som producerar och förädlar djupfrysta konventionella och ekologiska grönsaker till detaljhandel och industrin. Totalt odlar och kontrakterar Magnihill varje år drygt 6000 ton grönsaker, frukter och bär. Merparten av Magnihills produkter säljs i Sverige, men företaget har även betydande export till Danmark, Tyskland, England och Italien. Vid Magnihill utanför Mörarp arbetar det knappt 30 personer. Företaget har också en filial i Danmark som sköter företagets export. Magnihill omsätter idag 45 - 50 miljoner kronor per år. - Vårt KRAV-godkända sortiment står idag för 10 procent av vår omsättning. Den första ekologiska produkten, barnmat, togs fram 1992 tillsammans med Semper. Idag saluför vi över 15 KRAV-godkända produkter. Försäljningen kunde gå bättre på det KRAV-godkända sortimentet, men vi hoppas snart att den offentliga sektorn kommer igång med sina ”utlovade” inköp, säger Wiveca P. Almgren VD Magnihill.

2004-09-09