Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Sia Glass är störst på KRAV-godkänd glass

Sia Glass från Slöinge i mellersta Halland säljer glass som aldrig förr. Företaget har de sista åren ökat omsättningen med 10 – 15 procent per år. Sia Glass har cirka 110 anställda och 2004 räknar Sia Glass med att omsätta 235 miljoner kronor. Huvudkontoret och glassfabriken är placerade i Slöinge, men säljare finns placerade i hela landet. Sia Glass startade sin glasstillverkning 1961 och har idag en marknadsandel på 12 procent av Sverigemarknaden. - Våra KRAV-godkända produkter står för 3-5 procent av vår årsomsättning. KRAV-produkterna säljer bra, men är dyrare och kräver mer arbete att ta fram än en vanlig glassprodukt. KRAV-märket stärker Sia Glass miljöprofil och visar att vi värnar om den framtida miljön. Just nu lanserar vi cirka 10-15 nya produkter per år, varav cirka en till två är KRAV-certifierade. Vi tror på KRAV-godkänd glass, säger Per Stenström VD Sia Glass.

2004-09-02