Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lyckad utökning av Bosarpkyckling

På gården Bosarp utanför Blenntarp i Skåne produceras KRAV-godkänd kyckling av företaget Bosarpkyckling som ägs av paret Alwén. Bosarpkyckling har sedan 2003 kraftigt expanderat sin produktion av ekologiska kycklingar. 2002 producerade Bosarpkyckling 20 000 kycklingar per år och idag uppgår produktionen till 50 000 kycklingar. Försäljningen går bra och de nya volymerna kyckling har nu hittat rätt på marknaden. - Utökningen har inne burit massor av extra arbete på marknaden och i produktionen, men nu flyter det på bra. Vi har idag ett hundratal kunder som köper kyckling utav oss från Trelleborg i söder till sundsvall i norr. Ett par lyxkrogar har våran kyckling på menyn såsom Operakällan i Stockholm. Dock säljs den stora volymen i samarbete med främst Coop och ICA. Framtiden ser ljus ut för denna typ av långsamväxande kyckling. Framöver så hoppas vi även på viss export, säger Claes Alwén, Bosarpkyckling.

2004-08-26