Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Saltå Kvarn dubblerar sin omsättning 2004

Saltå Kvarn seglar just nu i medvind. Företaget räknar med att dubblera sin omsättning under 2004 jämfört med 2003. Främsta anledningen till detta är det nya sortiment på ekologiska torrvaror, såsom bönor, linser, fröer, snacks, mjöl, flingor, hirs, ris och couscous, som Saltå Kvarn tagit fram tillsammans Coop. Det nya sortimentet innehåller artiklar som kommer från ekologiska producenter i olika delar av världen och alla är KRAV-märkta. Ytterligare ett par nya produkter till räknar Saltå Kvarn med att lansera under hösten. – Våra försäljningssiffror är 80 – 85 procent högre i år i juni och juli jämfört med ifjol och vi räknar med att minst dubblera omsättningen i år. Suget är stort efter våra produkter och nästa år kommer vi att arbeta hårt med att få fram attraktiva svenska spannmålsprodukter från biodynamisk odlad spannmål, inom bröd-, kvarn- och frukostsortimentet. Vi ser ljust på framtiden, säger Saltå Kvarns VD Johan Ununger.

2004-08-18