Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ny kalk- och fosforprodukt saluförs av Lantmännen

Lantmännen lanserar nu en ny kalk- och fosforprodukt för både det konventionella och ekologiska lantbruket. Produkten heter Nordkalk aktiv P4 är KRAV-godkänd. Produkten är framtagen i samarbete med Gyllebo Gödning och Nordkalk. Nordkalk aktiv P4 kostar idag 395 kronor per ton plus frakt och produkten har ett fosforinnehåll på 4 procent. Nordkalk aktiv P4 består till 75 procent av kalkmjöl och 25 procent av benmjöl och produkten är tänkt för marker som behövs kalkas och förrådsgödslas med fosfor. - Vi rekommenderar att man sprider 2-5 ton Nordkalk aktiv P4 per hektar beroende på markkarterat behov. Vår tanke är att Nordkalk aktiv P4 skall kunna återkomma i växtföljden vart 7-10 år, som en väl behövlig kur för marken. Nordkalk aktiv P4 är det billigaste fosforgödslet på marknaden, säger Pär Johan Lööf, VD Gyllebo Gödning.

2004-08-23