Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bättre ekomjölkproduktsförsäljning i Storbritannie

Under de senaste åren har marknaden vuxit ordentligt för ekologiska mjölkprodukter i Storbritannien. Detta samtidigt som produktionen av ekologisk mjölk har minskat i landet. Mejeriföretagen med bland annat Arla Foods i spetsen har de senaste åren lanserat en rad nya ekomjölksprodukter, samtidigt som man stötta försäljningen med stora, ibland statligt finansierade, reklamkampanjer. Även har introduktionen av eko-mjölkprodukter producerade under egna märkesvaror för supermarknaderna har triggat försäljningen. Det stora överskott av ekologisk mjölk som Storbritannien brottas med de sista åren tros vara placerat ute på den brittiska marknaden 2006, skriver Organic Monitor på sin hemsida.

2004-08-05