Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Positiv trend för ekologiskt från Skånemejerier

Skånemejerier har generellt sett en liten positiv trend på försäljningen av eko-mjölk, enligt Lotta Thörner, Informationschef på företaget. Men även andra ekologiska produkter i detaljhandeln har sålt bra. Under senhösten planerar Skånemejerier en lansering inom filsortimentet. Intresset för ädelosten av märket Wanås, som lanserades under 2003, har dock varierat. - Försäljningsutvecklingen för Wanås ädel var mycket god under hösten och julen för att sedan mattas av efter jul. Under påsken ökade försäljningen igen. Produkten har fått stor uppmärksamhet tack vare sitt unika koncept. Vi får många intressanta förfrågningar, men råvarumängden är en bristfaktor. Därför avvaktar vi konceptutvecklingen, säger Caroline Olsson, Produktgruppchef Detaljhandel på Skånemejerier.

2004-06-15